PROTESTE în Brazilia: Peste un milion de oameni au demonstrat împotriva preşedintei Dilma Rousseff - FOTO

Peste un milion de brazilieni au participat duminică, în mai multe oraşe din ţară, la marşuri de protest faţă de creşterea preţurilor şi corupţiei, iar unii dintre ei au cerut declanşarea unei proceduri judiciare în vederea demiterii preşedintei Dilma Rousseff.

693 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în Brazilia: Peste un milion de oameni au demonstrat împotriva preşedintei Dilma Rousseff - FOTO

PROTESTE în Brazilia: Peste un milion de oameni au demonstrat împotriva preşedintei Dilma Rousseff (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Rousseff, care se află la al doilea mandat, depune eforturi pentru redemararea unei economii letargice, relatează Euronews.

"Se-nchid numeroase firme, inclusiv a mea, pentru că Guvernul comite un jaf la lumina zilei. Am doi copii şi vreau o lume mai bună pentru ei decât merg lucrurile în prezent", a declarat o protestatară.

"Acesta este un avertisment adresat Guvernului. Vrem schimbarea. Fie trec la schimbare, fie ne întoarcem pe străzi din nou", a adăugat un protestatar.

Este puţin probabil ca Rousseff să demisioneze, însă al cincilea an de stagnare economică şi amplul scandal de corupţie de la Petrobras, vizând câteva miliarde de euro, îi înfurie tot mai tare pe susţinătorii ei obişnuiţi.

Guvernul a format un "Cabinet de criză" pentru a urmări toate demonstraţiile din principalele oraşe braziliene, transmite un corespondent al postului paneuropean. "De la scandalul Petrobras şi până la creşterea ratei inflaţiei, totul pare să conspire împotriva preşedintei", apreciază această sursă.

Potrivit BBC, partidele de opoziţie o acuză pe Rousseff că era la curent cu presupusele fapte de corupţie de la Petrobras, care au avut loc în timp ce aceasta conducea compania. Însă preşedinta a fost exonerată în urma unei anchete a Procuraturii Generale şi neagă orice implicare în scandal. de asemenea, cei mai mulţi politicieni acuzaţi că au luat mită provin din coaliţia aflată la guvernare. După proteste, Guvernul a promis măsuri de luptă împotriva corupţiei şi impunităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici