Proteste în mai multe oraşe din Moldova pentru numirea unui guvern stabil - VIDEO

Sute de oameni au protestat, marţi, în mai multe oraşe din R.Moldova faţă de instabilitatea situaţiei politice actuale din ţară, solicitând preşedintelui moldovean, Nicolae Timofti, să numească un alt candidat pentru funcţia de premier şi să nu aprobe organizarea de alegeri anticipate.

1542 afișări
Imaginea articolului Proteste în mai multe oraşe din Moldova pentru numirea unui guvern stabil - VIDEO

Proteste în mai multe oraşe din Moldova pentru numirea unui guvern stabil - VIDEO

În centrul oraşului Hânceşti, sute de oameni s-au adunat, miercuri, pentru a protesta faţă de alegerile anticipate, care ar putea fi invocate de preşedintele moldovean în cazul în care nici a doua propunere pentru funcţia de premier nu va obţine voturile Parlamentului, informează Publika.md.

Săptămâna trecută, Ion Sturza, candidatul la funcţia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renunţat la sarcina învestirii Cabinetului său, denunţând lipsa susţinerii pentru un guvern proeuropean, după ce în Parlamentul Republicii Moldova nu s-a întrunit cvorumul, în vederea aprobării listei sale de miniştri propuşi şi a programului de guvernare pentru 2016-2018.

Cei care au ieşit în stradă marţi condamnă instabilitatea politică din ţară, iar prelungirea acestei situaţii nu face decât să împiedice autorităţile locale să implementeze proiecte care să crească nivelul de trai al locuitorilor, susţine primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari.

"Ne-am săturat de situaţia actuală din ţară. Vrem să fim încrezători în ziua de mâine şi de aceea îi cerem preşedintelui să ne audă. Lumea e dezamăgită. Şi-a pierdut toată încrederea în partide, politicieni, trebuie să se ia o decizie corectă", a declarat unul dintre protestatari.

Mitinguri au avut loc şi în Cahul, la care au participat zeci de oameni, dar şi în Chişinău. Protestatarii au scandat în faţa sediului Partidului Liberal (PLM), al celui Liberal-Democrat (PLDM) şi al Partidului Democrat (PDM) din Chişinău, solicitând un guvern unitar şi stabil.

"Ţara are nevoie de stabilitate, ţara are nevoie de prosperitate. Alegerile anticipate vor duce ţara la sărăcie şi la declin", a militat o protestatară în Cahul.

Luni seară, liderul PD, Marian Lupu, a anunţat crearea unei majorităţi parlamentare, constituită din 56 de deputaţi din cei 101, precizând că până miercuri va fi desemnat şi candidatul pentru funcţia de premier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici