Proteste la Moscova după ce candidaţi din Opoziţie au fost blocaţi să se înscrie la alegeri: Peste 25 de persoane, reţinute | VIDEO

Poliţia de la Moscova a reţinut peste 25 de participanţi la un protest faţă de o decizie a autorităţii electorale care va face imposibilă participarea mai multor candidaţi ai opoziţiei la alegerile locale din capitală Rusiei, informează publicaţia Time.

519 afișări
Imaginea articolului Proteste la Moscova după ce candidaţi din Opoziţie au fost blocaţi să se înscrie la alegeri: Peste 25 de persoane, reţinute | VIDEO

Protest al opoziţiei la Moscova, Peste 25 de persoane au fost reţinute în urma unui

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la manifestaţie, care nu a fost autorizată de autorităţi.

Comisia electorală de la Moscova a anunţat că majoritatea candidaţilor susţinuţi de opoziţiei nu au reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru a participa la alegerile pentru Duma capitalei ruse, ce vor avea loc pe 8 septembrie. Comisia a anulat o mare parte a semnăturilor aduse de candidaţi sub pretextul că ar fi false, acuzaţii respinse categoric de liderii opoziţiei.

Mai mulţi activişti, inclusiv Ilia Iaşin, un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, au chemat locuitorii oraşului la o întâlnire a politicienilor cu alegătorii, eveniment care s-a transformat într-un marş până la Primăria Moscovei şi apoi la sediul comisiei electorale.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei de la Moscova a declarat că peste 25 de persoane, inclusiv organizatorii mitingului, au fost reţinuţi pentru că nu au răspuns somaţiilor forţelor de ordine de a înceta acţiunile de protest.

Participanţii au scandat sloganuri antiguvernamentale şi împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici