Proteste la New York: Aproximativ 5.000 de oameni au format un "lanţ uman" de cinci kilometri

Aproximativ 5.000 de oameni, potrivit organizatorilor, au format marţi la New York, în cartierul Manhattan, un lanţ uman de cinci kilometri lungime, pentru a protesta faţă de şomajul care afectează 14 milioane de persoane în Statele Unite.

421 afișări
Imaginea articolului Proteste la New York: Aproximativ 5.000 de oameni au format un "lanţ uman" de cinci kilometri

Proteste la New York: Aproximativ 5.000 de oameni au format un "lanţ uman" de cinci kilometri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest lanţ (de persoane) este cel mai lung şir de şomeri din lume", a declarat Yana Landowne, unul dintre organizatorii acestui eveniment care a avut loc pe Broadway Avenue, între Wall Street şi Union Square.

Fiecare participant, poziţionat la o distanţă aproximativă de doi metri faţă de următorul, flutura o foaie roz care simbolizează concedierea în Statele Unite.

Demonstraţia a durat 14 minute, reprezentând un tribut adus celor 14 milioane de şomeri din SUA.

Manifestaţia a fost programată pe 6 martie pentru a coincide cu "Super Marţi", zi în care alegerile primare republicane se desfăşoară în zece state americane.

"Vrem ca şomajul să facă parte din dezbaterile" politice prezidenţiale până în noiembrie 2012, a menţionat Yana Landowne.

Şomajul în Statele Unite este în scădere, în ianuarie atingând cota de 8,3 la sută din populaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici