Proteste la nivel naţional în Polonia, după ce preşedintele a semnat o lege controversată | VIDEO

Zeci de mii de persoane au participat la protestele desfăşurate în Polonia, după ce preşedintele Andrzej Duda a semnat o lege care îi permită Guvernului să aleagă următorul şef al Curţii Supreme, relatează site-ul agenţiei Politico.eu.

1190 afișări
Imaginea articolului Proteste la nivel naţional în Polonia, după ce preşedintele a semnat o lege controversată | VIDEO

Proteste la nivel naţional în Polonia, după ce preşedintele a semnat o lege controversată

Mai multe persoane s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Varşovia şi alte câteva zeci de oraşe şi localităţi din toată ţara, unde au scandat "ruşine" şi "eliberaţi curtea". Poliţia a intervenit după ce protestatarii au scris sloganuri în faţa palatului prezidenţial, relatează Reuters.

Noua lege semnată de preşedintele polonez Andrzej Duda va permite Guvernului să aleagă noul procuror şef al Curţii Supreme.

Noile reforme judiciare din Polonia au declanşat un conflict între Bruxelles şi Varşovia. Comisia Europeană a lansat la începutul lunii iulie procedura formală de sancţionare a Poloniei din cauza noii legi privind funcţionarea Curţii Supreme de Justiţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici