Proteste, la Roma, faţă de prelevarea amprentelor etnicilor romi

Sute de persoane au protestat luni la Roma faţă de intenţia autorităţilor italiene de prelevare a amprentelor tuturor romilor, inclusiv ale copiilor.

9 afișări
Imaginea articolului Proteste, la Roma, faţă de prelevarea amprentelor etnicilor romi

Proteste, la Roma, faţă de prelevarea amprentelor etnicilor romi (Imagine: Mediafax/AFP)

Mitingul, desfăşurat sub sloganul "Nu vă atingeţi de copiii romi!", a fost organizat de asociaţia culturală ARCI.

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, anunţa la 26 iunie că autorităţile vor preleva amprentele tuturor persoanelor din taberele de nomazi, inclusiv ale copiilor. "Vom preleva amprentele copiilor pentru a evita fenomene precum cerşetoria", argumenta ministrul.

Prin organizarea mitingului, asociaţia ARCI, susţinută de oameni politici de stânga, de sindicate şi de oameni de cultură, între care şi celebrul scriitor Andrea Camilleri, a denunţat "un act de discriminare şi persecutare".

Miercuri, eurodeputaţii au denunţat proiectul italian, apreciind că este "de neconceput ca într-un stat membru UE un grup social să fie vizat de o astfel de măsură".

Potrivit cifrelor comunităţii catolice Sant Egidio, între 130.000 şi 150.000 de romi locuiesc în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici