Proteste masive împotriva interzicerii avortului în Polonia

  • Protestele continuă pe străzile din Varşovia şi alte oraşe ale Poloniei.
  • Polonezii nu sunt de acord cu interzicerea avortului şi violenţele poliţiei.
  • Demonstraţiile au început acum mai bine de o lună.
384 afișări
Imaginea articolului Proteste masive împotriva interzicerii avortului în Polonia

Proteste masive împotriva interzicerii avortului în Polonia

Noi proteste faţă de interzicerea avortului au avut loc, sâmbătă, în capitala Varşovia, dar şi în Cracovia, Gdansk şi alte oraşe din Polonia. 

Sunt cele mai ample demonstraţii din ultimii 30 ani, de când Polonia a scăpat de comunism, şi vin după decizia din 22 octombrie.

Atunci, Curtea Constituţională din Polonia a decis să interizcă întreruperile de sarcină în caz de malformaţie gravă a fătului, limitând avortul doar la cazurile în care viaţa mamei este pusă în pericol sau sarcina este rezultatul unui viol ori incest.

Decizia a fost condamnată de multe grupuri de apărare a drepturilor omului în Europa, iar preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunţat ulterior că va propune un proiect de lege care să reintroducă posibilitatea întreruperii de sarcină în cazul unor malformaţii grave ale fătului, care ar duce la moartea acestuia.

„Vrem să ne exprimăm solidaritatea faţă de aceşti tineri şi copii care se vor naşte din mame şi taţi pe deplin conştienţi. De aceea suntem aici. Suntem deja dincolo de această problemă, dar aceasta este ţara noastră şi vrem să trăim aici. Nu poţi forţa pe nimeni să fie eroic. Iar cei care ne-au pus botniţă nu sunt deloc eroi şi nu intenţionează să fie”, susţine o protestatară din Varşovia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici