Proteste masive în Israel din cauza reformelor judiciare / Casa Albă cere decizii bazate pe consens

Mii de persoane au protestat, marţi, în Israel, în contextul avansării reformelor din domeniul judiciar, iar Administraţia de la Washington a cerut Guvernului Benjamin Netanyahu să reanalizeze iniţiativele, potrivit cotidianului The Times of Israel.

258 afișări
Imaginea articolului Proteste masive în Israel din cauza reformelor judiciare / Casa Albă cere decizii bazate pe consens

Sursa foto: Mediafax Foto

Protestatarii s-au adunat în centrul oraşului Tel Aviv şi în faţa Aeroportului Ben Gurion, unde au fost semnalate violenţe sporadice. Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi.

Parlamentul Israelului (Knesset) a aprobat în cursul nopţii de luni spre marţi, în primă lectură, un proiect de lege care prevede încetarea analizării de către instanţe judiciare a unor decizii cu caracter administrativ aprobate de funcţionari instalaţi prin vot.

Preşedinţia SUA a criticat iniţiativele coaliţiei parlamentare proguvernamentale din Israel. "Preşedintele SUA a transmis constant, atât la nivel privat, cât şi public, că reforme fundamentale precum aceasta necesită susţinere largă şi durabilă. Preşedintele SUA speră că premierul Netanyahu va acţiona pentru a obţine un compromis autentic. Continuăm să lansăm îndemnuri pentru o abordare bazată pe consens în privinţa reformelor judiciare (...)", a comunicat Preşedinţia SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici