Proteste pro-ruse în Belgrad. Protestatarii au afişat fotografii ale preşedintelui Vladimir Putin şi au purtat tricouri cu litera "Z". Un steag rusesc a fost pus pe clădirea preşedinţiei

  • Sute de protestatari au participat la o manifestaţie de sprijin pentru Rusia organizat la Belgrad.
  • Ei au purtat fotografii ale preşedintelui Vladimir Putin şi tricouri cu litera "Z", care a devenit un simbol al invaziei ruseşti în Ucraina.
7784 afișări
Imaginea articolului Proteste pro-ruse în Belgrad. Protestatarii au afişat fotografii ale preşedintelui Vladimir Putin şi au purtat tricouri cu litera "Z". Un steag rusesc a fost pus pe clădirea preşedinţiei

Mitingul a fost organizat pentru a protesta faţă de votul dat săptămâna trecută de Serbia în cadrul Naţiunilor Unite în sprijinul expulzării Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Serbia rămâne singura ţară din Europa care nu a impus sancţiuni Rusiei, dar grupurile de dreapta sunt furioase că Belgradul a votat împotriva Moscovei la ONU.

Presa locală spune că protestatarii mascaţi au aprins torţe şi fumigene în faţa birourilor preşedintelui sârb Aleksandar Vucic în timpul protestului şi au plasat un steag rusesc pe clădirea preşedinţiei.

Mulţi sârbi rămân loiali Rusiei, convinşi că Moscova a fost provocată de Occident să lanseze invazia. Sentimentele anti-occidentale din Serbia provin din războiul din 1999, care a forţat Belgradul să renunţe la controlul asupra provinciei Kosovo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici