Proteste violente în Afganistan după uciderea a şapte etnici hazara - VIDEO

Mii de persoane au protestat în capitala afgană Kabul, solicitând mai multă protecţie din partea statului, după ce şapte membri ai minorităţii etnice hazara din Afganistan au fost răniţi şi ucişi, fiind descoperiţi într-o zonă în care au loc atacuri ale talibanilor, relatează BBC News online.

925 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Afganistan după uciderea a şapte etnici hazara - VIDEO

Proteste violente în Afganistan după uciderea a şapte etnici hazara - VIDEO

Mai multe persoane au fost rănite în protestele de miercuri, după ce autorităţile afgane au tras focuri de avertizare în aer pentru a calma protestatarii, potrivit autorităţilor afgane.

Mii de oameni se îndreptau spre palatul prezidenţial pentru a protesta faţă de uciderea celor şapte membri ai comunităţii etnice hazara, când au fost dispersaţi de autorităţi.

Nu este clar cine a ordonat execuţiile celor şapte persoane. Corpurile au fost descoperite în provincia Zabul, unde luptele împotriva facţiunilor talibane s-au amplificat recent, dar gruparea teroristă Taliban nu a revendicat atacul împotriva celor şapte persoane.

Unii dintre protestatari au cărat sicriile celor decedaţi pe străzile din Kabul, scandând împotriva talibanilor.

"Azi ne omoară pe noi, mâine vă vor omorî pe voi", au scandat unii protestatari. Unii dintre manifestanţi aveau bannere cu poze ale victimelor şi scandau "Moarte talibanilor".

Protestatarii au solicitat preşedintelui Ghani şi Guvernului afgan să consolideze nivelul securităţii în Afganistan.

La proteste au participat, pe lângă etnicii hazara, şi alte minorităţi afgane şi chiar şi parlamentari afgani.

Printre victimele ucise, se aflau patru bărbaţi, două femei şi o fetiţă în vârstă de nouă ani. Potrivit autorităţilor afgane, cei şapte se aflau printre etnicii Hazara răpiţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici