Proteste violente în Franţa după ce un băiat de 17 ani a fost împuşcat mortal de poliţie

Un ofiţer de poliţie din Paris a împuşcat mortal un adolescent care nu a oprit în timpul unui control în trafic, declanşând proteste în suburbie, potrivit unor rapoarte.

1411 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Franţa după ce un băiat de 17 ani a fost împuşcat mortal de poliţie

Sursa foto: Twitter

Tânărul de 17 ani se afla în suburbia pariziană Nanterre când a fost împuşcat de un ofiţer după ce nu a oprit pentru un control în trafic, au declarat procurorii.
 
Presa locală a relatat că serviciile de urgenţă au încercat să îl resusciteze la faţa locului, dar acesta a murit la scurt timp după aceea.
 
Le Monde a relatat că o înregistrare video care circulă pe reţelele de socializare arată cum doi poliţişti încearcă să oprească un vehicul, iar unul dintre ei trage cu arma de foc asupra adolescentului atunci când acesta nu a reuşit să oprească maşina, relatează Independent.
 
Maşina s-a prăbuşit după ce s-a deplasat câţiva metri. Ofiţerul care l-a împuşcat pe adolescent a fost reţinut sub acuzaţia de omucidere, iar cincisprezece persoane au fost arestate de autorităţi după protestele din timpul nopţii.
 
Demonstranţii furioşi au incendiat o maşină, au distrus staţii de autobuz şi ar fi aruncat cu petarde spre ofiţerii de poliţie. Autorităţile au recurs la gaze lacrimogene şi grenade de dispersie, potrivit rapoartelor. Locuitorii din suburbie au ajuns, de asemenea, la sediul poliţiei pentru a-şi înregistra protestul împotriva poliţistului care a greşit.
 
Clipurile video de pe reţelele de socializare au arătat proteste izbucnite în Paris - la 11 km de suburbia Nanterre.
 
Postul de televiziune francez BFMTV l-a citat pe şeful poliţiei din Paris, Laurent Nunez, care a declarat că acţiunile ofiţerului "ridică semne de întrebare".
 
Yassine Bouzrou, avocatul familiei adolescentului, a declarat că înregistrarea video "arată clar că un poliţist a ucis un tânăr cu sânge rece". Jennifer Cambla, o altă avocată care reprezintă familia tânărului de 17 ani, a calificat moartea drept o "execuţie".
 
Bouzrou a adăugat că familia a depus o plângere în care acuză poliţia că a "minţit" afirmând iniţial că maşina a încercat să îi calce pe poliţişti.
 
Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat în parlament că cei doi ofiţeri de poliţie au fost interogaţi şi a recunoscut că imaginile postate pe reţelele de socializare au fost "extrem de şocante". De asemenea, el a îndemnat oamenii să "respecte durerea familiei şi prezumţia de nevinovăţie a poliţiştilor".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici