PROTESTELE DIN GRECIA: Cel puţin 45 de clădiri avariate şi 67 de persoane arestate, în urma violenţelor din Atena - VIDEO

Cel puţin 45 de clădiri au fost avariate total sau parţial de incendiile de origine criminală de la Atena, din timpul protestelor violente de duminică seara, iar 67 de persoane au fost arestate, potrivit datelor oficiale.

485 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN GRECIA: Cel puţin 45 de clădiri avariate şi 67 de persoane arestate, în urma violenţelor din Atena - VIDEO

PROTESTELE DIN GRECIA: Cel puţin 45 de clădiri avariate şi 67 de persoane arestate, în urma violenţelor din Atena

Locuitorii din Atena descopereau consternaţi luni amploarea pagubelor din centrul oraşului, provocate de protestatari violenţi cu ocazia unei manifestaţii în faţa Parlamentului împotriva votării unui nou set de măsuri de austeritate.

Conform bilanţului oficial, 45 de clădiri au fost avariate total sau parţial de incendii de origine criminală, în timp ce zeci de vitrine au fost sparte şi grilaje metalice îndoite, la imobile din centrul Atenei.

"Acest lucru aminteşte de decembrie 2008", când moartea unui adolescent, ucis de un poliţist, a declanşat aproape o lună de violenţe urbane, a declarat viceprimarul Andreas Varelas.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 54 de cetăţeni au fost răniţi, iar poliţia a menţionat că 68 de poliţişti au suferit răni.

Persoane violente au vizat o serie de "clădiri emblematice, zece edificii neoclasice" de la începutul secolului XX, precizează Varelas. Două cinematografe istorice au fost incendiate.

Către prânz, echipele municipale continuau să strângă fragmente de marmură smulse din trotuare şi utilizate ca proiectile, precum şi alte cioburi sau obiecte fumegânde din coşurile de gunoi.

"Ne-am fi aşteptat la un răspuns mai bun din partea poliţiei", a afirmat Varelas, în timp ce presa cerea demisia ministrului de resort.

Poliţia a anunţat 67 de arestări în rândul protestatarilor violenţi, care, potrivit unei surse din poliţie, au acţionat mai multe ore în grupuri mici şi foarte organizate. Potrivit aceleiaşi surse, acest nucleu dur de circa o mie de persoane a antrenat sporadic în violenţe alte câteva sute de persoane.

Conform poliţiei, la manifestaţia de duminică din Atena au participat aproximativ 80.000 de persoane, în timp ce presa estima un număr aproape dublu de manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici