PROTESTELE din Turcia: Aproximativ 300 de minori au fost reţinuţi de poliţie

Aproximativ 300 de minori au fost reţinuţi de poliţie, iar unul a fost rănit de un glonţ în timpul protestelor legate de parcul Gezi, din Turcia, din perioada 28 mai - 25 iunie, potrivit informaţiilor oferite de asociaţia Gündem Çocuk, relatează cotidianul Hurriyet, în ediţia electronică.

211 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din Turcia: Aproximativ 300 de minori au fost reţinuţi de poliţie

PROTESTELE din Turcia: Aproximativ 300 de minori au fost reţinuţi de poliţie - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit asociaţiei, cel puţin 294 de copii au fost reţinuţi de poliţie în timpul protestelor, dintre care 78 la Ankara, 35 la Istanbul, 130 la Adana, 34 la Izmir, doi la Kayseri şi 15 în Mersin. În plus, afirmă aceasta, au fost cazuri în care copiii au fost expuşi gazelor iritante, apei sub presiune, bombelor asurzitoare, iar unii dintre ei au fost bătuţi cu bastoanele. Unii dintre ei au fost reţinuţi fără a fi înregistraţi şi au fost încătuşaţi.

Potrivit aceloraşi informaţii, unii dintre copii au fost reţinuţi în baza luptei împotriva terorismului. În mod remarcabil, raportul sugerează şi existenţa unui caz în care un minor a fost rănit de un glonţ. Asociaţia Gündem Çocuk afirmă că un elev în vârstă de 17 ani a fost rănit de un glonţ în spate la 1 iunie, în piaţa Taksim din Istanbul.

De la începutul manifestaţiilor, patru persoane au murit - trei manifestanţi şi un poliţist - şi aproape alte 8.000 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ al sindicatului medicilor turci.

Modul în care poliţia turcă a reprimat mişcarea de contestare a provocat numeroase critici în lumea întreagă şi umbreşte imaginea premierului Recep Tayyip Erdogan care le-a ordonat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici