Protestele Vestelor Galbene. Zeci de protestatari au fost reţinuţi la Paris / Unii demonstranţi au pătruns într-un mall de lux

Protestele au continuat, duminică, în centrul Parisului, la un an de la izbucnirea demonstraţiilor organizate de Mişcarea Vestele Galbene, zeci de manifestanţi pătrunzând scurt timp în Mallul de lux "Galeriile Lafayette", informează cotidianul Le Parisien.

710 afișări
Imaginea articolului Protestele Vestelor Galbene. Zeci de protestatari au fost reţinuţi la Paris / Unii demonstranţi au pătruns într-un mall de lux

Foto: captură din video

Zeci de manifestanţi au ocupat câteva minute etajul al treilea al centrului comercial de lux, înainte de a fi evacuaţi de agenţi ai forţelor de ordine.

Din cauza incidentului, Mallul "Galeriile Lafayette" va fi închis până luni.

Duminică, autorităţile franceze au reţinut 31 de protestatari violenţi în centrul Parisului, informează postul LCI.

Mai multe staţii de metrou sunt închise din cauza demonstraţiilor.

Mişcarea Vestele Galbene a marcat sâmbătă şi duminică un an de la iniţierea protestelor faţă de erodarea nivelului de trai în Franţa.

În cursul confruntărilor produse sâmbătă, autorităţile franceze au reţinut 147 de protestatari.

Taguri:
franţa,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici