Puerto Rico declară stare de urgenţă privind violenţa asupra femeilor. Statistica alarmantă în ţară

  • Puerto Rico a declarat stare de urgenţă în contextul creşterii îngrijorătoare a fenomenului violenţei asupra femeilor.
  • Ţara are un lung istoric de crime abominabile la adresa cetăţenelor sale, timp în care autorităţile au refuzat să ia măsurile necesare.
  • O femeie este ucisă în fiecare săptămână, conform celui mai recent raport.
1031 afișări
Imaginea articolului Puerto Rico declară stare de urgenţă privind violenţa asupra femeilor. Statistica alarmantă în ţară

Violenţa asupra femeilor în Puerto Rico FOTO Profimedia

Declaraţia privind starea de urgenţă a fost adoptată duminică. Prin aceasta, ar primi protecţie femeile dar şi persoanele gay şi cele transgender, conform Al Jazeera
 
Sunt prevăzute totodată o serie de măsuri pentru victimele violenţei de gen, precum o aplicaţie mobilă prin care acestea pot cere ajutor şi depune plângere, program pentru victimele care au un ordin de protecţie şi campanii de educare pentru publicul larg. 
 
Guvernatorul Pedro Pierluisi a declarat că declaraţia are ca obictiv combaterea „unui rău care a provocat prea multe pagube pentru foarte mult timp”. 
 
„Victimele au suferit consecinţele machism-ului sistemic, al inechităţii, discriminării, lipsei de educaţei, lipsei de ghidare şi de acţiune”, a spus demnitarul. 

 
Declaraţia defineşte violenţa de gen ca fiind un comportament care afectează fizic, sexual sau psihologic o persoană şi care este motivat de stereotipii şi prejudecăţi despre femei. 

O femeie ucisă în fiecare săptămână 

 
Conform unui raport naţional din 2019 realizat de către activişti şi specialişti în advocacy, o femeie este ucisă în bătaie sau înjunghiată la fiecare şapte zile. 
 
Întrucât America Latină şi Caraibe sunt cele mai periculoase regiuni pentru siguranţa femeilor, ONG-urile de profil presează autorităţile să ia măsuri urgente. 
 
Activiştii pentru drepturilor omului cer de mulţi ani măsuri adecvate de protecţie a supravieţuitoarelor violenţei de gen. „Este o zi importantă pentru femei, pentru fete şi pentru toţi oamenii care au crezut în declaraţii stării de urgenţă pentru violenţa de gen, pe care noi am cerut-o timp de trei ani!”, a declarat Lisdel Flores, directoarea unui adăpost de urgenţă pentru femeile victime ale violenţei de gen. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici