Putin a susţinut conferinţa anuală. Ce spune preşedintele rus despre NATO, Ucraina, COVID şi economia rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut joi conferinţa sa anuală de presă. Putin a vorbit în limba rusă, iar Reuters a trecut în revistă unele dintre cele mai importante declaraţii ale sale.

5837 afișări
Imaginea articolului Putin a susţinut conferinţa anuală. Ce spune preşedintele rus despre NATO, Ucraina, COVID şi economia rusă

Putin a susţinut conferinţa anuală. Ce spune preşedintele rus despre NATO, Ucraina, COVID şi economia rusă

DESPRE UN POSIBIL CONFLICT CU UCRAINA

"Nu este alegerea noastră, nu ne dorim acest lucru".

"Trebuie să ne gândim la asigurarea perspectivelor noastre de securitate nu doar pentru astăzi şi săptămâna viitoare, ci pentru viitorul apropiat."

"Tocmai am pus direct întrebarea că nu ar trebui să mai existe nicio mişcare a NATO spre est, mingea este în terenul lor, ar trebui să ne răspundă cu ceva. În acest sens, aş dori să subliniez că, în general, am văzut până acum o reacţie pozitivă, partenerii noştri americani ne spun că sunt pregătiţi să înceapă această discuţie."

DESPRE EXTINDEREA NATO

"Ce nu este clar aici? Punem rachete lângă graniţele Statelor Unite? Nu, Statele Unite sunt cele care au venit la noi cu rachetele lor, ele sunt deja la uşa noastră."

"Cursul negocierilor nu este important pentru noi, important este rezultatul... 'Nici un centimetru spre Est', ne-au spus în anii '90. Şi ce dacă? Au trişat, doar ne-au păcălit cu neruşinare! Cinci valuri de extindere a NATO şi acum deja apar sistemele în România şi Polonia."

DESPRE DONBASS

"Viitorul Donbassului ar trebui să fie determinat de oamenii care trăiesc în Donbass... Nu poate fi altfel. Noi ne vedem rolul de mediatori în crearea celor mai bune condiţii pentru a determina viitorul oamenilor care trăiesc pe acest teritoriu."

CU PRIVIRE LA ETICHETAREA DE CĂTRE RUSIA A UNOR MIJLOACE DE INFORMARE ÎN MASĂ DREPT AGENŢI STRĂINI

"Noi nu interzicem activitatea acestor organizaţii. Dorim ca organizaţiile care se implică în activitatea politică internă a Rusiei să declare în mod clar şi concis sursele de finanţare străină pentru activitatea lor."

DESPRE VACCINURI

"...mă refer la necesitatea recunoaşterii reciproce a vaccinurilor şi la faptul că aceste vaccinuri trebuie să fie răspândite în întreaga lume cât mai repede posibil şi în cantităţi cât mai mari. În caz contrar, nu vom putea face faţă acestei probleme la nivel global, omenirea va trăi cu ea tot timpul."

DESPRE INFLAŢIE ŞI CREŞTEREA RATELOR

"(O inflaţie) de 8% este foarte mult şi, bineînţeles, trebuie să ne întoarcem la ţintă, la 4%."

"Cunosc nemulţumirea sectorului real (al economiei) faţă de creşterea ratelor, dar dacă nu se face acest lucru, am putea avea aceeaşi problemă pe care o are Turcia. Aceasta este o problemă serioasă şi o provocare serioasă.

"Desigur, aceste instrumente trebuie folosite cu atenţie, dar banca centrală duce o politică independentă. Poate vi se pare ciudat, dar eu nu intervin în activitatea băncii centrale, dar o evaluez ca fiind pozitivă şi cred că, în principiu, găsim echilibrul potrivit."

DESPRE ECONOMIE

"Creşterea PIB-ului în acest an este aşteptată să fie de 4,5%."

"Rata şomajului a scăzut, până la sfârşitul anului ar putea creşte uşor la 4,4%. Acesta este un indicator foarte bun al economiei în ansamblu."

PRIVIND IMUNITATEA LA COVID 19

"Imunitatea colectivă este astăzi în Rusia de 59,4%... Dar acest lucru nu este suficient, avem nevoie de o imunitate colectivă de aproximativ 80%. Să sperăm că anul viitor, undeva cel puţin până la sfârşitul primului trimestru sau în al doilea trimestru, vom atinge acest nivel."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici