Putin a vorbit cu preşedintele Iranului despre situaţia din Siria: Folosirea armei chimice, "inacceptabilă"

Preşedinţii rus Vladimir Putin şi iranian Hassan Rohani, au catalogat "inacceptabilă" folosirea armelor chimice "de către oricine" în Siria, într-o convorbire telefonică, miercuri seara, potrivit unui comunicat postat joi pe site-ul Kremlinului.

2676 afișări
Imaginea articolului Putin a vorbit cu preşedintele Iranului despre situaţia din Siria: Folosirea armei chimice, "inacceptabilă"

Putin a vorbit cu preşedintele Iranului despre situaţia din Siria: Folosirea armei chimice, "inacceptabilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această convorbire, iniţiată de Teheran, "situaţiei din Siria i-a fost acordată o atenţie specială. Cele două părţi consideră inacceptabilă, în mod global, folosirea armelor chimice de către oricine", subliniază preşedinţia rusă.

Putin şi Rohani au subliniat totodată "necesitatea căutării căilor de soluţionare politico-diplomatică", potrivit aceleiaşi surse.

Moscova şi Teheranul, susţinătoare loiale ale Damascului, şi-au multiplicat în ultimele zile avertismentele cu privire la o intervenţie militară a Washingtonului şi aliaţilor săi în Siria, al cărei Guvern este suspectat de către occientali că a comis pe 21 august un atac chimic lângă Damsc, soldat cu câteva sute de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici