Putin afirmă că nu a evocat niciodată posibilitatea unui atac nuclear asupra Ucrainei: "Noi doar am răspuns prin sugestii la ameninţările făcute de lideri occidentali"

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat, joi, că "nu a spus niciodată intenţionat ceva" despre folosirea armelor nucleare în Ucraina, în contextul avertismentelor SUA asupra consecinţelor unui astfel de atac.

3022 afișări
Imaginea articolului Putin afirmă că nu a evocat niciodată posibilitatea unui atac nuclear asupra Ucrainei: "Noi doar am răspuns prin sugestii la ameninţările făcute de lideri occidentali"

"Nu am spus niciodată intenţionat ceva despre posibilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia. Noi doar am răspuns prin sugestii la ameninţările făcute de lideri occidentali", a declarat Vladimir Putin, conform postului de televiziune CNN.

Putin a subliniat, la un eveniment al Forumului Valdai din Moscova, că "nu ar avea sens să lanseze" un atac nuclear în Ucraina, potrivit site-ului american Axios.com.

Statele Unite au avertizat "clar şi direct" Rusia asupra consecinţelor lansării unui atac nuclear asupra Ucrainei, a afirmat secretarul de Stat american, Antony Blinken, catalogând drept "iresponsabile" acuzaţiile Moscovei că armata ucraineană ar fabrica arme radioactive. "Suntem preocupaţi" de riscul ca Rusia să utilizeze o armă nucleară. "Le-am comunicat clar şi direct acest lucru ruşilor, inclusiv preşedintelui Vladimir Putin", a declarat Antony Blinken, la un eveniment organizat de agenţia Bloomberg.

La începutul lunii octombrie, Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a avertizat că eventuala utilizare a armelor nucleare de către Rusia în conflictul cu Ucraina ar atrage "consecinţe severe".

Anterior, Dmitri Medvedev, fost preşedinte şi prim-ministru al Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului pentru Siguranţă Naţională, a semnalat că Moscova are dreptul de a se apăra cu arme nucleare dacă ar fi ameninţată existenţa statului. Iar Vladimir Putin a afirmat că nu ar ezita să recurgă la arme nucleare dacă vor exista ameninţări asupra teritoriului Rusiei. În contextul deciziei unilaterale din septembrie de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, Putin a cerut armatei ucrainene să înceteze acţiunile beligerante, ameninţând cu o ripostă militară cu arme strategice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici