Putin ar putea discuta cu Ahmadinejad despre programul nuclear iranian

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a declarat marţi că ar putea discuta pe tema programului nuclear iranian cu preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, cu ocazia unui summit regional organizat la Istanbul, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

11 afișări
Imaginea articolului Putin ar putea discuta cu Ahmadinejad despre programul nuclear iranian

Vladimir Putin afirmă că ar putea discuta cu Mahmoud Ahmadinejad despre programul nuclear iranian (imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Putin se află în Turcia la cel de-al treilea summit al Conferinţei pe tema interacţiunii şi măsurilor de construire a încrederii din Asia (CICA).

"Preşedintele iranian este aici şi ne vom întâlni în cadrul conferinţei. Cred că vom avea şansa să discutăm despre aceste probleme în cazul în care colegul meu doreşte acest lucru", a spus Putin.

Presiunile internaţionale asupra Iranului s-au intensificat la începutul lunii februarie, când Teheranul a anunţat că a început îmbogăţirea uraniului la un nivel de 20 la sută, refuzând în acelaşi timp un acord privind un schimb care să îi furnizeze combustibil pentru un reactor de cercetare.

Ahmadinejad a declarat marţi că Teheranul va opri toate discuţiile privind programul său nuclear în cazul în care Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite va impune noi sancţiuni Iranului.

El a adăugat că un acord recent între Brazilia, Turcia şi Iran privind schimbul de uraniu iranian slab îmbogăţit pentru uraniu puternic îmbogăţit este ultima şansă a Occidentului de a ajunge la o înţelegere cu Iranul pe tema programului său nuclear.

Luni, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano, a descris Iranul ca fiind un "caz special", din cauza presupusului său program de înarmare nucleară.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a apreciat vineri aproape finalizate discuţiile privind un proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU pe tema extinderii sancţiunilor împotriva Iranului, discuţii purtate de şase state. Un vot urmează să aibă loc miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici