Putin cere mobilizarea industrială a Rusiei: Moscova recunoaşte că nu mai are arme şi muniţie

Ucrainenii au probleme similare, dar contează pe NATO pentru a le rezolva.

28583 afișări
Imaginea articolului Putin cere mobilizarea industrială a Rusiei: Moscova recunoaşte că nu mai are arme şi muniţie

Armata Rusiei suferă pe front

Este timpul pentru inspecţii din prima linie. Şeful Statului Major rus Valery Gerasimov a sosit în Ucraina pentru o consultare cu ofiţerii contingentului. Misiunea a coincis cu o nouă progresie în oraşul Lysychansk, a cărui cădere pare acum iminentă: un succes semnificativ cu un avans posibil de bombardamente masive, cu cheltuiala cu tancuri şi oameni.

Joi, pentru prima dată, Rusia a recunoscut, cel puţin indirect, că are lipsă de arme şi de muniţie. Kremlinul a prezentat Dumei o propunere de lege federală care prevede „măsuri economice speciale” care vizează „contraterorism şi alte operaţiuni” în afara graniţelor ruse.

Printre acestea, se face referire la necesitatea de a repara mai repede armele şi echipamentele militare folosite „în cadrul operaţiunii militare speciale în curs de desfăşurare pe teritoriile republicilor populare Doneţk şi Lugansk şi în Ucraina”, pentru a activa „resursele materiale”.

Se cere implementarea unei o mobilizări industriale „temporare” care să conţină munca suplimentară în „organizaţii individuale”. În practică, legea prevede că, datorită „măsurilor restrictive împotriva cetăţenilor şi persoanelor juridice ruşi”, sectoare industriale întregi sunt reconvertite la efortul de război pentru creşterea capacităţii productive a sectorului militar şi pentru reorganizarea logisticii aprovizionării.

Dacă va fi aprobat, ar da, de asemenea, Kremlinului autoritatea de a „stabili reglementări speciale privind relaţiile de muncă pentru anumite organizaţii şi pentru anumite fabrici de producţie”.

Cu alte cuvinte, Rusia pune totul la bătaie, pentru a fi sigură că îşi atinge obiectivele militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici