Putin cere Parlamentului SĂ ANULEZE autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi Parlamentului să anuleze autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina pe care a solicitat-o în martie, a anunţat Kremlinul, citat de agenţii ruseşti de presă.

1087 afișări
Imaginea articolului Putin cere Parlamentului SĂ ANULEZE autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina

Putin cere Parlamentului să anuleze autorizarea unei intervenţii militare în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Preşedintele a "propus Consiliului Federaţiei ruse (Camera superioară a Parlamentului) să anuleze decizia de la 1 martie privind recurgerea la armata rusă pe teritoriul ucrainean", a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedinţiei.

Această decizie a fost adoptată "cu scopul de a normaliza situaţia" în Ucraina, a mai declarat Peskov.

Preşedintele a formulat această solicitare într-o scrisoare adresată Consiliului Federaţiei, înainte să plece într-o vizită oficială în Austria, a precizat Kremlinul.

Un oficial din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, Andrei Iimov, a declarat pentru agenţia Interfax că senatorii vor anula miercuri autorizarea intervenţiei armatei.

Această decizie, motivată în mod oficial prin necesitatea de a apăra cetăţenii ruşi care locuiesc în Ucraina, a contribuit, în martie, la escaladarea tensiunilor, când Rusia a comasat zeci de mii de militari, în cadrul unor manevre, în apropiere de frontiera cu Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici