Putin critică Statele Unite pentru sprijinul acordat Georgiei

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a criticat vehement Statele Unite, afirmând că susţinerea Georgiei în conflictul din Osetia de Sud demonstrează o mentalitate tipică Războiului Rece.

15 afișări
Imaginea articolului Putin critică Statele Unite pentru sprijinul acordat Georgiei

Putin critică Statele Unite pentru sprijinul acordat Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin a acuzat Statele Unite că ajută Georgia să repatrieze trupele din Irak pentru a participa la operaţiunile din Osetia de Sud.

Într-un discurs emoţional, Putin a declarat că unii politicieni americani încă au o mentalitate tipică Războiului Rece.

"Este ruşinos că unii dintre partenerii noştri nu doar că nu ne ajută, dar ne şi obstrucţionează; mă refer la transferul de către Statele Unite a unui contingent georgian din Irak în zona de conflict. Nivelul cinismului este uimitor, încercarea de transformare a albului în negru, a negrului în alb, transformarea în agresori a victimelor agresiunii şi atribuirea consecinţelor agresiunii victimelor", a spus Vladimir Putin.

Oficialii georgieni au confirmat revenirea celor aproximativ 2.000 de militari din Irak şi trimiterea lor imediată în Osetia de Sud.

"Cea mai mare parte a contingentului din Irak a revenit acasă. Cei mai mulţi au fost trimişi în apropierea zonei de conflict", a anunţat Nika Rurua, membru al Comisiei de Apărare din Parlamentul georgian.

Vladimir Putin a precizat că Rusia îşi duce misiunea de pace din Osetia de Sud la "un sfârşit logic".

"Sigur că Rusia îşi va duce la un sfârşit logic misiunea de pace. Vom depune eforturi pentru întreţinerea de relaţii cu toţi participanţii la acest conflict, inclusiv cu partea georgiană", a spus actualul premier rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici