Putin declară că un frate mai mare al său a murit în asediul Leningradului

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că un frate mai mare al său a murit în asediul forţelor naziste asupra oraşului Leningrad.

252 afișări
Imaginea articolului Putin declară că un frate mai mare al său a murit în asediul Leningradului

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Părinţii mei au spus că, în 1941, autorităţile au luat copiii de la familiile lor şi au luat de asemenea un copil de la mama mea pentru a-l salva", a declarat Putin în cursul unei întrevederi cu veterani din cel de-al Doilea Război Mondial care au supravieţuit asediului Leningradului, relatează RIA Novosti, în pagina electronică .

El a adăugat că fratele său s-a îmbolnăvit de difterie şi a murit. "Ne-au spus că a murit, dar nu au menţionat unde este îngropat. Este foarte posibil să fi fost înmormântat aici (la Cimitirul Memorial Piskariovskoie)", a precizat premierul. Vladimir Putin s-a născut 11 ani mai târziu, la 7 octombrie 1952, în Leningrad, oraş denumit în prezent Sankt Petersburg.

Asediul Leningradului a durat din septembrie 1941 până în ianuarie 1944, când alimente şi provizii militare au fost aduse în oraş pe lacul Ladoga, denumit Drumul Vieţii, acesta fiind singura rută care asigura legătura între oraş şi restul Rusiei.

În ianuarie 1942, în mijlocul unei ierni deosebit de reci, când forţele lui Adolf Hitler şi-au consolidat controlul asupra leagănului Revoluţiei Bolşevice, raţiile alimentare în oraş au scăzut la nivelul-record de 125 de grame de pâine pe zi. În două luni, 200.000 de persoane au murit de frig şi foame în Leningrad.

"Este important să ne amintim de aceste vremuri dificile, aceste vremuri eroice", a apreciat Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici