Putin face prima călătorie în străinătate de la declanşarea războiului din Ucraina

Vladimir Putin va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunţat duminică televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei, informează Reuters.

17602 afișări
Imaginea articolului Putin face prima călătorie în străinătate de la declanşarea războiului din Ucraina

Putin face prima călătorie în străinătate de la declanşarea războiului din Ucraina

Potrivit postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul şi Turkmenistanul şi apoi se va întâlni cu preşedintele indonezian Joko Widodo pentru discuţii la Moscova.

La Duşanbe, Putin se va întâlni cu preşedintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei şi cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, el va participa la un summit al naţiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran şi Turkmenistan, a precizat Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune.

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el şi preşedintele chinez Xi Jinping au anunţat un tratat de prietenie cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici