Putin îi critică pe oligarhii din Rusia

Premierul rus, Vladmiri Putin, a criticat miercuri oligarhii din Rusia, reproşându-le că au beneficiat de ajutoare substanţiale din partea Guvernului în timpul crizei, dar că nu şi-au onorat promisiunile de investiţii în sectorul electric.

26 afișări
Imaginea articolului Putin îi critică pe oligarhii din Rusia

Putin îi critică pe oligarhii din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În vremurile dificile ale crizei, am făcut tot posibilul pentru a vă susţine", a declarat premierul, după redeschiderea primei turbine a hidrocentralei Saiano-Şuşenskaia, din Siberia, unde a avut loc un grav accident în august 2009, soldat cu moartea a 75 de persoane.

"Criza este pe punctul de a se încheia, nu s-a încheiat încă, dar trece. V-am ajutat - am amânat termenele de investiţii (în sectorul electric). Nu va fi nicio altă amânare. Vă cer să acordaţi cea mai mare atenţie angajamentelor voastre", a continuat el.

Putin a făcut aluzie în special la Mihail Prohorov, al doilea în topul celor mai bogaţi oameni din Rusia, la Vladimir Potanin şi Viktor Vekselberg, subliniind că aceştia au achiziţionat la un preţ bun în ultimii ani grupuri electrice.

"Încă o dată, nu ne vom certa, (dar) vreau să subliniez că trebuie făcut ce s-a prevăzut. Suntem dispuşi să ajutăm, dar acest lucru trebuie să fie reciproc", a declarat el, potrivit Interfax.

Accidentul produs în august la hidrocentrala Saiano-Şuşenskaia, cea mai mare din Rusia şi situată în regiunea Hakasia, din Siberia, a fost pus pe seama echipamentelor învechite şi a erorilor umane.

Alte trei turbine urmează să fie repuse în funcţiune în acest an, iar centrala va funcţiona în regim normal abia în 2014, potrivit unui comunicat publicat miercuri de compania care administrează centrala, grupul public Rushydro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici