Putin îl acuză pe Lenin că a pus o "bombă atomică" sub Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin îl acuză pe liderul bolşevic Vladimir Lenin că este autorul ideilor care au condus la căderea fostei Uniuni Sovietice, relatează ziarul rus Moscow Times în pagina electronică.

44522 afișări
Imaginea articolului Putin îl acuză pe Lenin că a pus o "bombă atomică" sub Rusia

Putin îl acuză pe Lenin că a pus o "bombă atomică" sub Rusia (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

În cadrul unei reuniuni a Comisiei prezidenţiale pentru Ştiinţă şi Educaţie, unul dintre participanţi a citat, potrivit Interfax, un poem al lui Boris Pasternak despre influenţa gândirii liderului bolşevic în conducerea ţării.

"Să-ţi laşi conducerea să fie ghidată de idei este corect, dar numai atunci când acele idei conduc la rezultatele corecte, nu ca în cazul lui Vladimir Ilici", i-a replicat Putin tăios. "Până la urmă această idee a condus la căderea Uniunii Sovietice", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Existau multe asemenea idei, ca de exemplu să le fie acordată autonomie regiunilor şi aşa mai departe. Au pus o bombă nucleară sub clădirea pe care o numim Rusia, care mai târziu a explodat. Nu aveam nevoie de o revoluţie globală", a subliniat Putin.

În opinia şefului statului rus, implozia fostei Uniuni Sovietice reprezintă "cea mai mare catastrofă geopolitică din secolul al XX-lea".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici