Putin îl felicită pe Maduro, iar Lukaşenko îl invită în Belarus, după victoria în alegerile prezidenţiale

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe preşedintele interimar al Venezuelei Nicolas Maduro pentru victoria obţinută duminică, în cadrul alegerilor prezidenţiale, în timp ce preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko l-a invitat să efectueze o vizită în ţara sa.

188 afișări
Imaginea articolului Putin îl felicită pe Maduro, iar Lukaşenko îl invită în Belarus, după victoria în alegerile prezidenţiale

Putin îl felicită pe Maduro, iar Lukaşenko îl invită în Belarus, după victoria în alegeri

"Şeful statului rus îşi exprimă încrederea că Venezuela, sub conducerea lui Nicolas Maduro, va consolida în continuare relaţiile de parteneriat strategic cu Rusia", a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Rusia este pregătită să continue "dialogul constructiv" cu autorităţile de la Caracas asupra "tuturor problemelor bilaterale şi internaţionale", potrivit comunicatului.

Rusia, condusă de Vladimir Putin, şi Venezuela, condusă de Hugo Chavez, au stabilit relaţii strânse.

La rândul său, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, pe care Chavez îl numea "fratele" său, i-a prezentat felicitări "sincere" lui Maduro, cu ocazia obţinerii unei victorii "convingătoare" şi l-a invitat în Belarus. "Suntem cu adevărat încântaţi pentru dumneavoastră şi pentru Venezuela", a declarat Lukaşenko, citat într-un comunicat.

"Alegerea poporului venezuelean mărturiseşte o încredere enormă şi recunoştinţa meritelor voastre excepţionale în domeniul apărării intereselor publice în Venezuela", a subliniat el.

"În Belarus, cooperarea belaruso-venezuelană, bazată pe (...) prietenie, este apreciată mult ", a adăugat preşedintele belarus.

Începând din 2006, Belarusul şi Venezuela au semnat peste 200 de acorduri de cooperare în toate domeniile de activitate.

În 2009, Chavez i-a propus chiar lui Lukaşenko să unească cele două ţări într-o "nouă republică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici