Putin păstrează miniştrii Afacerilor Externe, Economiei şi Apărării în noul Guvern

Premierul rus Vladimir Putin a anunţat luni componenţa Guvernului său, reconfirmându-i în funcţii pe miniştrii de Finanţe, Externe, al Economiei şi Apărării, în timp ce fostul premier Viktor Zubkov rămâne în echipă ca ministru pentru Pescuit şi prim-vicepremier.

20 afișări
Imaginea articolului Putin păstrează miniştrii Afacerilor Externe, Economiei şi Apărării în noul Guvern

Putin îi prezintă lui Medvedev lista cu propunerile de miniştri (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul rus Vladimir Putin i-a prezentat luni preşedintelui Dmitri Medvedev lista cu propunerile de miniştri, după ce a preluat postul de şef al Guvernului săptămâna trecută, relatează agenţiile de presă ruseşti, în cadrul unei reuniuni guvernamentale la care au participat şi reporteri.

Astfel, Putin a precizat că îl va menţine în funcţia de ministru al Finanţelor pe Aleksei Kudrin, perceput drept un garant al politicilor privind liberalizarea pieţei. De asemenea, Serghei Lavrov va rămâne ministru de Externe.

Lista include un nou Minister al Turismului şi Sportului.

Fostul şef al Administraţiei de la Kremlin, Serghei Sobianin, va deveni şeful de personal al lui Putin în cadrul Guvernului. Fostul adjunct al şefului de personal de la Kremlin, Igor Secin, va deveni vicepremier.

De asemenea, Serghei Ivanov va ocupa un post de vicepremier în cadrul noului Guvern.

Igor Şuvalov, care a fost consilierul economic al lui Putin la Kremlin, este cel de-al doilea vicepremier.

Printre schimbările aduse de Putin Cabinetului său se numără înlăturarea ministrului Telecomunicaţiilor, Leonid Reiman, şi divizarea ministerului Energiei şi Industriei în două entităţi separate, dar şi crearea unui minister al Ecologiei.

"După cum am convenit, documentele necesare referitoare la structura noului Guvern şi numirile personale ale adjuncţilor prim-ministrului şi ale miniştrilor federali sunt finalizate", a declarat Putin, în cadrul unei întâlniri difuzate parţial şi de televiziunea de stat.

Medvedev a răspuns că va aproba orice decizie necesară, amintind că au lucrat împreună în ultimele două luni în ceea ce priveşte structura guvernului.

Potrivit Constituţiei Rusiei, premierul propune numele miniştrilor, iar preşedintele trebuie să le aprobe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici