TACTICĂ  Putin prelungeşte războiul dincolo de 2023: vrea sa împingă Ucraina să rămână fără gloanţe, înainte ca Rusia să rămână fără soldaţi

Surse americane susţin că Putin s-a amestecat deja în gestionarea campaniei, opunându-se unei retrageri în regiunea Herson, o decizie care a adus pierderi.

14832 afișări
Imaginea articolului Putin prelungeşte războiul dincolo de 2023: vrea sa împingă Ucraina să rămână fără gloanţe, înainte ca Rusia să rămână fără soldaţi

Putin prelungeşte războiul dincolo de 2023: vrea sa împingă Ucraina să rămână fără gloanţe, înainte ca Rusia să rămână fără soldaţi

„Scopul este ca Ucraina să rămână fără gloanţe înainte ca Rusia să rămână fără soldaţi”, declaraţia a fost făcută de expertul german Gustav Gressel, care a descris scenariul viitor al conflictului, după mobilizarea decretată de Kremlin.

Moscova va avea la dispoziţie sute de mii de oameni şi va trebui să-i pregătească. Mulţi nu sunt consideraţi a fi de calitate, dar recrutorii s-ar putea să nu se grăbească.

Putin doreşte să prelungească conflictul cu mult peste iarna viitoare, depăşind anul 2023. El urmăreşte erodarea inamicului, mizând pe problemele politice din Occident, şi va încerca să exploateze tensiunile diplomatice şi sociale din ţările care donează armament Ucrainei.

Există multă propagandă, care, totuşi, este susţinută de precauţia extremă a Casei Albe cu privire la trimiterea de muniţii cu o rază de acţiune de 300 de kilometri. O indecizie criticată la Washington, care împing să-i dea lui Zelenski ceea ce acesta cere insistent. Unele indicii ar putea ieşi din summit-ul aliaţilor, programat pe 28 septembrie, la Bruxelles, şi dedicat tocmai planificării viitoare a asistenţei (stocuri, piese de schimb, vehicule, producţie).

Comentatorii şi experţii nu uită lista punctelor slabe pentru invadatori. Lipsa ofiţerilor şi subofiţerilor, comenzile insuficiente şi rigide, coeziunea şi eficienţa scăzută a batalioanelor, materialul disponibil, moralul celor nevoiţi să meargă pe front, capacitatea de a alimenta un aparat gigantic. Plus confirmarea unei noi schimbări: generalul Dmitri Bulgakov, ministru adjunct al apărării şi ofiţer şef al logisticii, îl lasă la comandă pe Mihail Mizinţev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici