Putin publică primul editorial, pe tema disensiunilor de la Kremlin

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, va publica primul său articol editorial apărut în presa rusă, intitulat "De ce este greu să demiţi un om", relatează cotidianul The Independent în ediţia electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Putin publică primul editorial, pe tema disensiunilor de la Kremlin

Putin publică primul editorial, pe tema disensiunilor de la Kremlin (Imagine: Mediafax Foto)

În ultimul an, Putin s-a remarcat prin pictură, cântat şi demonstraţii de judo. Însă vineri, presa rusă va publica primul articol editorial al fostului preşedinte rus, intitulat "De ce este greu să demiţi un om".

Publicat în revista Russian Pioneer, articolul lui Putin demonstrează disensiunile existente la Kremlin pe vremea când era preşedinte al Rusiei. "Întotdeauna apar conflicte în echipe, mai ales în echipe mari. Se întâmplă mereu, din simplul motiv că între oameni există conflicte de interese", scrie Putin.

Analiştii politici cred că în timpul preşedinţiei lui Putin existau lupte pentru putere şi influenţă între grupurile liberale şi cele ultraconservatoare de la Kremlin. Situaţia continuă şi astăzi, în condiţiile în care preşedintele liberal Dmitri Medvedev şi asociaţii acestuia par să aibă disensiuni cu foştii agenţi KGB conservatori.

"Pot spune sincer că, în timp ce eram preşedinte, dacă nu interveneam în unele situaţii, în Rusia nu ar fi mai existat de mult un guvern", dezvăluie Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici