Putin s-a pus rău şi cu Macron: Moscova a expulzat un diplomat francez

Administraţia de la Kremlin a omis declaraţia preşedintelui francez, care declarase că „Rusia nu trebuie umilită”.

1801 afișări
Imaginea articolului Putin s-a pus rău şi cu Macron: Moscova a expulzat un diplomat francez

Putin s-a pus rău şi cu Macron: Moscova a expulzat un diplomat francez

Guvernul de la Moscova i-a comunicat ambasadorului francez în Rusia, Pierre Lévy, că prezenţa unuia dintre angajaţii săi, consilierul cultural, nu mai este dorită în ţară şi, prin urmare, acreditarea acestuia nu va fi reînnoită după 17 iulie, dată până la care trebuie să părăsească teritoriul Rusiei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe francez a declarat că autorităţile de la Moscova nu au oferit „nicio justificare legală” pentru această decizie.

„Ne plângem de această decizie nejustificată”, a spus acesta. Ministrul de externe, Catherine Colonna, a ordonat să se examineze diverse opţiuni pentru „determinarea acţiunilor viitoare”.

Putin este unul dintre puţinii şefi de stat din Vest care ţinea legătura telefonic cu şeful Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici