Putin şi Bush vor încerca să evite un conflict la Bucureşti - presa rusă

Alianţa Nord-Atlantică şi preşedintele rus, Vladimir Putin, nu se vor implica într-o "confruntare politică" la Consiliul NATO-Rusia şi există "o speranţă" că liderii rus şi american vor reuşi să evite un conflict la Bucureşti, apreciază presa rusă de miercuri.

32 afișări
Imaginea articolului Putin şi Bush vor încerca să evite un conflict la Bucureşti - presa rusă

Putin şi Bush vor încerca să evite un conflict la Bucureşti - presa rusă

"Nu va avea loc o confruntare politică", a apreciat cotidianul oficial Rosiiskaia Gazeta.

Rusia se aşteaptă de la summitul NATO la "un dialog serios (...) şi speră că îi vor fi oferite argumente, într-un mod franc şi sincer, pentru a explica de ce Alianţa continuă politica de extindere către Est", a declarat ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.

Rosiiskaia Gazeta adaugă că, în pofida divergenţelor dintre Moscova şi Washington în privinţa posibilei aderări la NATO a Georgiei şi Ucrainei, "există o speranţă" că preşedinţii rus şi american vor putea "evita un conflict la Bucureşti".

Ideea este susţinută şi de cotidianul Vremia Novostei, care consideră "evident faptul că discursul lui Putin la Bucureşti nu va fi de natură conflictuală", aşa cum a fost cel de la conferinţa pentru securitate de la Munchen, din februarie 2007.

La Consiliul NATO-Rusia, Putin "va încerca să se concentreze asupra punctelor pozitive ale cooperării dintre Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică", în principal cele referitoare la Afganistan, adaugă ziarul, citând surse de la Kremlin.

Faptul că Vladimir Putin îl va primi pe preşedintele american, George W. Bush, la Soci imediat după summitul NATO va contribui la atitudinea sa de "reţinere", afirmă, la rândul său, Izvestia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici