Putin şi Lukaşenko au jucat hochei pe stadionul olimpic de la Soci

Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko au jucat sâmbătă împreună împotriva unor vedete ale hocheiului, într-un meci amical, la Soci, unde preşedintele rus a efectuat o vizită pentru a inspecta stadiul lucrărilor cu mai puţin de o lună înaintea Jocurilor Olimpice.

342 afișări
Imaginea articolului Putin şi Lukaşenko au jucat hochei pe stadionul olimpic de la Soci

Putin şi Lukaşenko au jucat hochei pe stadionul olimpic de la Soci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi preşedinţi au jucat în aceeaşi echipă, cu tricouri de culoarea roşie, pe stadionul olimpic Balşoi. Şeful statului belarus a purtat tricoul cu numărul 1, iar Putin tricoul cu numărul 11, potrivit unor imagini difuzate de postul public rus de televiziune.

Ei au jucat împotriva unor foşti campioni ai lumii la hochei, ca Aleksandr Moghilnî şi Aleksandr Iakuşev, care purtau tricouri albe.

Din echipa celor doi preşedinţi, care a câştigat meciul, au mai făcut parte fostul campion la hochei Pavel Bure, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Nagano (1998), dar şi ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a declarat pentru agenţia oficială Itar-Tass că preşedintele rus l-a invitat personal pe omologul său belarus să participe la meci.

"Ştiind că era prevăzut un meci cu staruri ale hocheiului şi cunoscând pasiunea lui Aleksandr Lukaşenko pentru acest sport, Putin l-a invitat la Soci", a declarat Dmitri Peskov.

Înainte de meci, Lukeşenko i-a oferit lui Putin o cască de hochei. Preşedintele belarus era însoţit, la momentul respectiv, de Nikolai, fiul său.

Aflat în vizită la Soci, care va găzdui Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă în perioada 7-23 februarie, preşedintele rus a asistat anterior, sâmbătă, la o repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor, ale cărei detalii sunt ţinute strict secrete.

El a schiat, vineri, împreună cu premierul Dmitri Medvedev, în apropiere de staţiunea pentru sporturi de iarnă Krasnaia Poliana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici