Putin şi Obama au discutat la summitul G20 despre punerea sub control a armelor chimice siriene

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american Barack Obama au discutat săptămâna trecută, în cadrul summitului G20, referitor la plasarea armelor chimice din Siria sub control internaţional, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

164 afișări
Imaginea articolului Putin şi Obama au discutat la summitul G20 despre punerea sub control a armelor chimice siriene

Putin şi Obama au discutat la summitul G20 despre punerea sub control a armelor chimice siriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Subiectul, într-adevăr, a fost discutat", a declarat Peskov, citat de agenţia rusă Interfax.

Peskov a refuzat să precizeze cine a propus această temă. "Noi nu divulgăm conţinutul discuţiilor", a adăugat el.

Obama a anunţat luni seara, într-un interviu pentru postul de televiziune american PBS, că a discutat despre acest subiect cu Vladimir Putin, la Sankt Petersburg.

"Am avut aceste discuţii. Şi aceasta este urmarea discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele Putin de ceva vreme", a declarat el.

Barack Obama şi Vladimir Putin au discutat faţă în faţă pe tema crizei din Siria, vineri, cu ocazia summitului G-20, în condiţiile în care nu era prevăzută o întâlnire bilaterală între cei doi lideri politici. Totuşi, Putin a declarat ulterior că în urma acestei întâlniri nu au fost obţinute progrese în dosarul sirian.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că propunerea pe care i-a făcut-o Siriei, luni seara, nu este "o iniţiativă în totalitate rusă"

"Ea rezultă din contactele pe care le-am avut cu colegii noştri americani, declaraţiile de ieri ale lui John Kerry (şeful diplomaţiei americane), care a oferit posibilitatea de a evita aceste atacuri, dacă problema poate fi soluţionată", a subliniat Lavrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici