Putin şi Obama nu vor avea nicio întrevedere bilaterală cu ocazia summitului G20: "Întâlnirea era programată la Moscova"

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Barack Obama, nu au programată nicio întâlnire bilaterală cu ocazia summitului G20, ce se va desfăşura în septembrie la Sankt-Petersburg, anunţă Kremlinul, citat de AFP.

241 afișări
Imaginea articolului Putin şi Obama nu vor avea nicio întrevedere bilaterală cu ocazia summitului G20: "Întâlnirea era programată la Moscova"

Vladimir Putin si Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Era prevăzută o vizită a lui Barack Obama şi ştie toată lumea. Această vizită nu va mai avea loc; în privinţa unei întâlniri bilaterale la Sankt-Petersburg, aceasta nu este prevăzută, pentru că pornim de la principiul că întâlnirea la nivel înalt era programată la Moscova", a declarat Iuri Uceakov, consilierul prezidenţial rus pentru afaceri diplomatice.

Miercuri, Kremlinul a exprimat "dezamăgire" în legătură cu anunţul Washingtonului de anulare a întâlnirii dintre preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin, subliniind că invitaţia adresată preşedintelui SUA rămâne valabilă. "Suntem dezamăgiţi de decizia Administraţiei SUA de anulare a vizitei preşedintelui Obama la Moscova", programată în septembrie, a declarat Iuri Uceakov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici