Putin spune că "blitzkrieg-ul economic" al Occidentului a eşuat, dar şeful băncii centrale din Rusia pare să îl contrazică

În aceeaşi zi în care preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că sancţiunile Occidentului împotriva Rusiei au eşuat, bancherul central al Rusiei a lansat un avertisment că rezervele ţării nu pot dura la nesfârşit.

14648 afișări
Imaginea articolului Putin spune că "blitzkrieg-ul economic" al Occidentului a eşuat, dar şeful băncii centrale din Rusia pare să îl contrazică

Putin spune că "blitzkrieg-ul economic" al Occidentului a eşuat, dar şeful bâncii centrale din Rusia pare să îl contrazică

"Perioada în care economia poate trăi din rezerve este finită", a declarat luni guvernatorul băncii centrale ruse Elvira Nabiullina, potrivit Reuters.

Rusia nu poate folosi aproape jumătate din rezervele sale valutare de 640 de miliarde de dolari, deoarece acestea au fost îngheţate de sancţiunile impuse de SUA, Europa şi alte naţiuni occidentale. În prezent, ţara deţine în principal yuani chinezi şi aur, potrivit Bloomberg.

Într-un discurs adresat deputaţilor din Parlamentul rus, Nabiullina a declarat că sancţiunile occidentale radicale au avut până acum un impact în principal asupra pieţei financiare a ţării, "dar acum vor începe să afecteze din ce în ce mai mult economia", potrivit Reuters.

Avetismentul lansat de Elvira Nabiullina pare a fi în contradiţie cu discusul lui Putin.

"Calculul (Occidentului) a fost de a submina rapid situaţia financiară şi economică din ţara noastră, de a provoca panică pe pieţe, prăbuşirea sistemului bancar şi o penurie de bunuri pe scară largă în magazine. Dar putem spune deja cu încredere că o astfel de politică faţă de Rusia a eşuat, strategia de blitzkrieg economic a eşuat"", a declarat Putin la o întâlnire cu miniştrii guvernului luni, potrivit unei traduceri a Wall Street Journal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici