Putin stă cu ochii pe grâul ucrainean: americanii îşi exportă cerealele

Mai puţin de 5% din grâul ucrainean este exportat în ţările sărace, zice şeful Rusiei, contrându-se astfel cu autorităţile internaţionale care au reclamat că războiul ruşilor afectează hrana ţărilor din Africa.

4747 afișări
Imaginea articolului Putin stă cu ochii pe grâul ucrainean: americanii îşi exportă cerealele

Putin stă cu ochii pe grâul ucrainean: americanii îşi exportă cerealele

Mai puţin de 5% din cerealele exportate din Ucraina au fost trimise în cele mai sărace ţări din lume, a declarat, vorbind cu reporterii, preşedintele rus Vladimir Putin, după vizita sa la Samarkand, Uzbekistan.

„Într-o singură zi, au părăsit porturile ucrainene 121 de nave. Dintre acestea, doar 3 au fost trimise în cele mai sărace ţări în cadrul programului alimentar al ONU.

Aproximativ 35%, poate puţin mai mult, din cerealele exportate din Ucraina au mers în ţările europene. Nu către ţările sărace şi, cu siguranţă, nu către cele mai sărace ţări din lume. Şi doar 4,5% au mers în cele mai sărace ţări în cadrul programului ONU”, a spus liderul rus.

Preşedintele rus a adăugat că majoritatea cerealelor exportate din Ucraina aparţin companiilor americane care deţin terenuri acolo. „Acestea sunt cerealele lor, ei îşi exportă cerealele”, a spus şeful statului rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici