Putin susţine că Rusia nu lucrează "împotriva cuiva" pe pieţele energetice

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia nu lucrează împotriva nimănui pe pieţele energetice, la o săptămână după ce Washingtonul a criticat decizia OPEC+ de a reduce drastic producţia de petrol.

323 afișări
Imaginea articolului Putin susţine că Rusia nu lucrează "împotriva cuiva" pe pieţele energetice

Vorbind cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, Putin a declarat că Rusia urmăreşte să creeze stabilitate pe pieţele energetice şi să se asigure că oferta şi consumul sunt echilibrate, informează Reuters.

"De asemenea, lucrăm în mod activ în cadrul OPEC+. Cunosc poziţia dumneavoastră, acţiunile noastre, deciziile noastre nu sunt îndreptate împotriva nimănui, nu vom face şi nu facem în aşa fel încât să creăm probleme nimănui", a declarat Putin în cadrul reuniunii de la Sankt Petersburg.

"Acţiunile noastre au ca scop crearea unei stabilităţi pe pieţele globale de energie, astfel încât atât consumatorii de resurse energetice, cât şi cei implicaţi în producţie, furnizorii de pe pieţele globale să se simtă liniştiţi, stabili şi încrezători. Astfel încât cererea şi oferta să fie echilibrate".

Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut administraţiei sale şi Congresului să exploreze modalităţi de a stimula producţia de energie din SUA şi de a reduce controlul OPEC asupra preţurilor la energie, după reducerile de producţie "mioape" ale cartelului. Măsura subliniază ruptura tot mai mare dintre Statele Unite şi Arabia Saudită în ceea ce priveşte politica energetică.

Duminică, Kremlinul a lăudat OPEC+ pentru că a convenit asupra reducerilor de producţie, despre care a spus că au contracarat cu succes "haosul" semănat de Statele Unite pe pieţele energetice mondiale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici