Putin susţine planurile de desfăşurare a unei misiuni de poliţie armată a OSCE în estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine ideea desfăşurării unei misiuni de poliţie armată a OSCE în estul Ucrainei, însă planurile în acest sens sunt lipsite de conţinut, a anunţat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

529 afișări
Imaginea articolului Putin susţine planurile de desfăşurare a unei misiuni de poliţie armată a OSCE în estul Ucrainei

Putin susţine planurile de desfăşurare a unei misiuni de poliţie armată a OSCE în estul Ucrainei

"Pentru moment, OSCE nu are detalii cu privire la cum ar putea să fie formată o astfel de misiune, unde va fi şi desfăşurată şi alte lucruri," a afirmat Peskov.

"Toţi (cei patru lideri din cadrul formatului Normandia) au căzut de acord să susţină ideea de a crea o astfel de misiune, în caz că este necesar," a declarat oficialul rus.

În urma discuţiilor de la Berlin, din data de 20 octombrie, Vladimir Putin a declarat că cei patru lideri au fost de acord să fie pregătiţi necesitatea de a extinde misiunea OSCE în zona de armistiţiu şi la locurile unde armamentul greu urmează să fie depozitat.

Pe de altă parte, Denis Pushilin, reprezentantul autoproclamatei Republici Populare Doneţ pentru negocierile de la Minsk, a declarat că rebelii proruşi din estul Ucrainei se opun desfăşurării de unităţi înarmate ale OSCE în zonele controlate aceştia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici