Putin susţine soluţionarea conflictului transnistrean

Premierul rus, Vladimir Putin, susţine necesitatea soluţionării conflictului transnistrean în baza principiilor dreptului internaţional, respectând suveranitatea şi integritatea teritorială, precum şi frontierele Republicii Moldova, relatează BASA-press.

25 afișări
Imaginea articolului Putin susţine soluţionarea conflictului transnistrean

Putin susţine soluţionarea conflictului transnistrean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Putin a făcut aceste declaraţii în cadrul unei întrevederi cu premierul moldovean, Zinaida Greceanîi, care a avut loc la Moscova. Cei doi au salutat dinamica pozitivă a dialogului moldo-rus, optând pentru extinderea raporturilor de cooperare în toate domeniile de interes reciproc.

Vladimir Putin a apreciat că relaţiile bilaterale moldo-ruse au un caracter constructiv.

El a spus că în viitorul apropiat un grup de experţi din Federaţia Rusă urmează să inspecteze o serie de întreprinderi vinicole din Republica Moldova. Şeful Guvernului rus a salutat majorarea livrărilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa Rusiei, apreciind raportul calitate-preţ al producţiei moldoveneşti.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a afirmat că Guvernul Moldovei depune eforturi pentru a crea un climat de afaceri atractiv, invitând companiile ruseşti să-şi sporească prezenţa pe piaţa moldovenească.

Tot vineri, premierul Grecianîi s-a întâlnit cu adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin. În cadrul discuţiilor a fost efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al cooperării moldo-ruse şi identificarea unei soluţii pentru diferendul transnitrean.

Părţile au efectuat un schimb de opinii privind situaţia creată în procesul de reglementare a diferendului transnistrean, precum şi posibilităţile de reluare a negocierilor în formatul "5+2".

La sfârşitul acestei săptămâni, prim-ministrul Zinaida Greceanîi se află într-o vizită de lucru la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici