Putin taie în carne vie: a semnat o lege care atrage închisoarea pe viaţă pentru vinovaţi

Cei găsiţi vinovaţi pentru înaltă trădare vor înfunda puşcăria până la sfârşitul vieţii.

2079 afișări
Imaginea articolului Putin taie în carne vie: a semnat o lege care atrage închisoarea pe viaţă pentru vinovaţi

Putin taie în carne vie: a semnat o lege care atrage închisoarea pe viaţă pentru vinovaţi

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege pentru creşterea pedepsei la închisoare pe viaţă pentru cei găsiţi vinovaţi de înaltă trădare.

Agenţia Ria Novosti scrie acest lucru, referindu-se la modificările aduse articolului 275 din Codul Penal al Federaţiei Ruse privind infracţiunea de „trădare”.

Anterior, legea prevedea o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi plata unei amenzi de până la 500.000 de ruble.

De asemenea, este prevăzută închisoarea pe viaţă pentru cei care comit infracţiunea de spionaj, oferind străinilor informaţii care constituie secrete de stat, trecând de partea inamicului sau acordând asistenţă financiară, logistică, de consultanţă sau de altă natură împotriva Federaţiei Ruse.

De asemenea, pedepse mai aspre pentru cei recunoscuţi ca fiind responsabili penal pentru sabotaj şi terorism.

Până la 20 de ani de închisoare, faţă de cei 15 anteriori, pentru cei care comit acte de sabotaj, în timp ce cei găsiţi vinovaţi de acte de terorism internaţional riscă o pedeapsă minimă de 12 ani de închisoare (anterior, pedeapsa era de 10).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici