Discursul important al lui Putin, amânat. Oficialii ruşi anunţă o nouă dată / Statele Unite spun că preşedintele Rusiei ar putea ordona mobilizarea generală

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că Washingtonul şi aliaţii săi vor respinge orice referendum organizat în regiunile separatiste, despre care a spus că nu ar aduce Rusiei niciun beneficiu pe câmpul de luptă.

81467 afișări
Imaginea articolului Discursul important al lui Putin, amânat. Oficialii ruşi anunţă o nouă dată / Statele Unite spun că preşedintele Rusiei ar putea ordona mobilizarea generală

UPDATE 22:40 Putin a înregistrat discursul. Dar va fi prezentat pe 21 septembrie, când Orientul Îndepărtat "se trezeşte". Forbes relatează acest lucru, citând două surse din administraţia prezidenţială.

UPDATE 22:25 Discursul lui Putin, amânat pentru mâine, a declarat analistul politic Serghei Markov, apropiat Kremlinului.

UPDATE 22:00 Generalul britanic Sir Richard Shirreff a declarat că întârzierea transmiterii discursului lui Vladimir Putin este "destul de haotică".

"Întârzierea asta îmi spune că există o anumită cantitate de haos".

UPDATE: Liderul rus va susţine în această seară, de la ora 21:00, un discurs rar adresat naţiunii. Ultima dată când a ţinut un discurs în direct a fost pe 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina.

Ştirea iniţială: În această mişcare aparent coordonată, oficialii susţinuţi de Rusia au anunţat referendumuri planificate pentru 23-27 septembrie în provinciile Luhansk, Doneţk, Kherson şi Zaporizhzhia, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul ucrainean sau o zonă de mărimea Ungariei, potrivit Reuters.

Rusia consideră deja Luhansk şi Doneţk, care împreună formează regiunea Donbas, ocupată parţial de Moscova în 2014, ca fiind state independente. Ucraina şi Occidentul consideră că toate părţile din Ucraina deţinute de forţele ruseşti sunt ocupate ilegal.

Reformularea luptelor din teritoriile ocupate ca fiind un atac împotriva Rusiei ar putea, de asemenea, să ofere Moscovei o justificare pentru a-şi mobiliza rezervele militare de 2 milioane de oameni. Până acum, Moscova a rezistat unei astfel de mişcări, în ciuda pierderilor tot mai mari în ceea ce numeşte o "operaţiune militară specială" limitată, mai degrabă decât un război.

Sullivan a declarat că Washingtonul este la curent cu rapoartele potrivit cărora Putin ar putea lua în considerare posibilitatea de a ordona o mobilizare, care, potrivit lui Sullivan, nu ar face nimic pentru a submina capacitatea Ucrainei de a respinge agresiunea rusă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici