Putin vrea ca ţările ostile Rusiei să plătească pentru energia furnizată în ruble

  • Preşedintele Vladimir Putin ia măsuri cu statele considerate neprietenoase
  • Europa este dependentă energetic de Rusia
  • Ţările care au impus sancţiuni sau furnizat echipamente Ucrainei sunt vizate în mod direct
1843 afișări
Imaginea articolului Putin vrea ca ţările ostile Rusiei să plătească pentru energia furnizată în ruble

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele rus Vladimir Putin critică decizia partenerilor, care au contracte cu Rusia pentru furnizarea de energie, de a susţine logistic Ucraina şi de a condamna prin sancţiuni economice operaţiunea sa militară. Putin a găsit o metodă cel puţin practică: toate statele neprietenoase for achita factura pentru energie în ruble.

Rusia se confruntă cu presiuni internaţionale uriaşe după ce a invadat Ucraina. Mai multe state au aplicat sancţiuni economice şi au trimis echipamente militare în Ucraina pentru a contracara agresiunea rusă.

„Rusia va continua, desigur, să furnizeze gaze naturale în conformitate cu volumele şi preţurile fixate în contractele încheiate anterior. Modificările vor afecta doar moneda de plată, care va fi schimbată în ruble ruseşti”, a declarat Putin.

În acest context, mesajul lui Putin este unul clar. Pentru a contracara din efectele inflaţiei, toţi abonaţii vor fi nevoiţi să cumpere ruble pentru a-şi achita contractele.

Gazul rusesc reprezintă aproximativ 40% din consumul total al Europei. Importurile UE de gaze din Rusia fac ca Europa să fie în continuare dependentă de această resursă, neavând încă soluţii sustenabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici