Rabinul din Dnipro, după ce Putin a ameninţat cu „denazidicarea” Ucrainei: „Rămânem aici, să ne apărăm oraşul”

La Dnipro, la 130 km de frontul de război, cel mai mare centru evreiesc din Europa rămâne deschis şi functional, condus de rabinul Meier Stambler.

10630 afișări
Imaginea articolului Rabinul din Dnipro, după ce Putin a ameninţat cu „denazidicarea” Ucrainei: „Rămânem aici, să ne apărăm oraşul”

Rabinul Meier Stambler

În Dnipro, la 130 km de frontul de război, rămâne deschis şi funcţional cel mai mare centru evreiesc din Europa: un hotel, restaurante şi magazine, auditoriu şi sinagogă. Este condus de rabinul Meier Stambler, care are cetăţenie americană şi israeliană, dar care a decis să rămână pentru a apăra Ucraina de invazie.

Putin a spune că a invadat Ucraina pentru a o salva de „neonazişti”. „Ca evreu, mă simt foarte confortabil în Ucraina”. Despre existenţa neonaziştilor în Ucraina, a comentat: „Arăt ca un evreu, nu? Barba si tot... Totuşi, sunt foarte liniştit în ţara asta. Sunt nişte locuri în Paris sau în Londra în care nu mă simt confortabil, dar aici însă...

În fiecare ţară există diferite tipuri de antisemitism. Nu este ceva acceptabil, dar dacă ne uităm la procentele din această ţară... Există un evreu pe nume Rabinovici care a obţinut mai multe voturi de unul singur decât toată extrema dreaptă la un loc. Evreu, înţelegi? Nu are sens ce spune Putin”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici