Rachetele lansate de Iran ar putea atinge Bucureştiul

Rachetele Shahab-3 lansate luni de Iran, cu o rază de acţiune maximă estimată la 2.000 de kilometri şi instalate pe lansatoare mobile, ar putea atinge Bucureştiul, informează blogul publicaţiei Liberation.

197 afișări
Imaginea articolului Rachetele lansate de Iran ar putea atinge Bucureştiul

Rachetele lansate de Iran ar putea atinge Bucureştiul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Europa, o rachetă de tipul Shahab-3, lansată din nord-vestul Iranului, poate atinge partea orientală a Balcanilor, ce conţine ţări membre ale Uniunii Europene şi/sau ale NATO, aliate ale Franţei.

Astfel, ar putea fi atinse capitale printre care Bucureştiul, Sofia, Atena, Istanbul. Mai la nord, Kievul este ameninţat, ca şi Moscova, la limita razei de acţiune a rachetei.

În Orientul Mijlociu, ar putea fi atinse state arabe, în special capitala egipteană Cairo, Israel, Turcia şi toată peninsula arabică.

O rachetă Shabab trasă din extremitatea sudică a Iranului ar putea atinge statul african Djibouti, precum şi toate fostele republici sovietice din în Asia Centrală, Afganistanul şi extremitatea de vest a Chinei.

În Asia de Sud, sunt ameninţate Pakistanul şi nord-vestul Indiei, inclusiv oraşele New-Delhi şi Bombay.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici