Rachetele ruseşti lovesc aeroportul din Odesa. Pista a fost distrusă

  • Aeroportul din oraşul Odesa a fost lovit de rachetele ruseşti
  • Pista recent construită a fost distrusă
  • Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski a dat asigurări că toate daunele vor fi reparate
2262 afișări
Imaginea articolului Rachetele ruseşti lovesc aeroportul din Odesa. Pista a fost distrusă

Sursa foto: Profimedia

Oraşul ucrainean Odesa, un port strategic la Marea Neagră se confruntă cu primele distrugeri semnificative de la începutul războiului. Aeroportul a fost lovit de o rachetă rusească tip Bastion, care a distrus complet pista de aterizare.

"Pista aeroportului din Odesa a fost distrusă. O vom reconstrui, desigur. Dar Odesa nu va uita niciodată comportamentul Rusiei faţă de ea", a declarat preşedintele Voldomir Zelenski.

Guvernatorul regional al Odesei, Maksym Marchenko, susţine că Rusia a lansat rachetă Bastion din Crimeea.

"Slavă Domnului că nimeni nu a fost rănit. În regiune sunt luate măsuri antisabotaj", a declarat Marchenko.

Primarul oraşului, Gennadiy Trukhanov, a explicat cum a durat aproximativ zece ani pentru a proiecta şi construi noua pistă, care a fost deschisă oficial în iulie anul trecut.

"Datorită noii piste, ne aşteptam la un aflux colosal de turişti din întreaga lume. În schimb, am primit o lovitură de rachetă”, a declarat Trukhanov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici