Raid aerian american, respins de tirurile armatei pakistaneze

Mai multe elicoptere militare americane care au pătruns, luni dimineaţă, pe teritoriul Pakistanului au fost nevoite să revină în Afganistan după ce trupele pakistaneze au deschis focul asupra lor, au declarat surse pakistaneze din domeniul securităţii, însă informaţiile au fost dezminţite de Pentagon.

6 afișări
Imaginea articolului Raid aerian american, respins de tirurile armatei pakistaneze

Raid aerian american, respins de tirurile armatei pakistaneze

Incidentul ar fi avut loc în apropierea de Angor Adda, un sat din regiunea tribală Waziristanul de Sud, unde trupele americane au mai efectuat un raid la începutul acestei luni. Cel puţin 20 de civili, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi în această operaţiune, generând indignarea opiniei publice pakistaneze şi proteste diplomatice.

Comandantul armatei pakistaneze, generalul Ashfaq Kayani, a avertizat în termeni fermi, săptămâna trecută, că Pakistanul nu va permite trupelor străine să pătrundă pe teritoriul său şi că suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării vor fi apărate cu orice preţ.

Acest lucru "nu s-a întâmplat. Am verificat peste tot unde s-ar putea şti despre un astfel de lucru dar nu pare să fie adevărat", a declarat Bryan Whitman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Nu pot găsi nici o misiune care să corespundă informaţiilor pe care le-am văzut referitor la Pakistan. Nu pot găsi nici un raport (militar) despre elicoptere asupra cărora s-a tras", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, maiorul Murad Khan, a declarat că au avut loc focuri de armă. El a negat însă că elicoptere americane ar fi intrat în spaţiul aerian al Pakistanului şi a precizat că trupele pakistaneze nu sunt responsabile pentru focurile de armă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici