Raid aerian israelian în Fâşia Gaza, soldat cu un mort şi trei răniţi

Un militant palestinian a fost ucis, iar alţi trei au fost răniţi marţi seara, în timpul unui raid aerian israelian împotriva Fâşiei Gaza, au anunţat surse medicale palestiniene.

27 afișări
Imaginea articolului Raid aerian israelian în Fâşia Gaza, soldat cu un mort şi trei răniţi

Raid aerian israelian în Fâşia Gaza, soldat cu un mort şi trei răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Forţele armate israeliene au confirmat acest raid, lansat în apropiere de Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza.

Acestea au precizat că raidul "a vizat un grup de terorişti care se pregăteau să lanseze rachete împotriva Israelului, ucigând pe unul dintre aceştia şi rănind alţi trei, cu toţii membri ai Comitetelor Rezistenţei Populare".

Martorii au declarat că atacul a vizat un grup de militanţi din Fâşia Gaza, care se află, din 2007, sub controlul mişcării islamiste Hamas.

O grupare armată palestiniană, Brigadele al Nasser Salaheddin, a anunţat că unul dintre militanţii săi, "Jihad Smeiri, a murit ca martir" în timpul acestui raid.

Unul dintre cei trei răniţi se află în stare gravă, a declarat directorul serviciilor de urgenţă din cadrul spitalului din Gaza, Muawiya Hassanein.

Israelul răspunde, în general, cu raiduri aeriene tirurilor de rachete din Fâşia Gaza.

Violenţele de la frontiera Israelului cu Fâşia Gaza s-au diminuat semnificativ de la data ofensivei israeliene, iarna trecută, împotriva mişcării islamiste Hamas. Această ofensivă s-a soldat cu peste 1.400 de morţi în rândul palestinienilor.

Acordul de încetare a focului, în vigoare de la 18 ianuarie 2009, a fost în general respectat, în pofida unor violenţe sporadice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici