Raiduri aeriene în Yemen: Cel puţin 11 persoane, majoritatea copii, au murit

Cel puţin 11 persoane, majoritatea copii, au murit duminică în Yemen în urma unor raiduri aeriene desfăşurate de coaliţia condusă de Arabia Saudită, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Sanaa, citat de Al Jazeera.

653 afișări
Imaginea articolului Raiduri aeriene în Yemen: Cel puţin 11 persoane, majoritatea copii, au murit

Raiduri aeriene în Yemen: Cel puţin 11 persoane, majoritatea copii, au murit

Youssef al-Hadrii, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, controlat de rebelii houthi, a declarat că 39 de persoane au fost rănite în urma atacurilor. El a declarat că cele mai multe dintre victime sunt elevi, ucişi după ce mai multe case şi o şcoală au fost bombardate.

Potrivit Associated Press, care citează surse medicale locale, 13 pesoane au decedat şi cel puţin 100 au fost rănite.

Coaliţia condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite a anunţat că atacul a vizat o bază militară a rebelilor houthi dintr-o suburbie a capitalei, Sanaa, însă nu a precizat şi numărul victimelor.

Al Jazeera notează că raiduri ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite au loc frecvent în Yemen şi au provocat moartea a mii de civili.

Războiul din Yemen, cea mai săracă ţară arabă, a dus la moartea a mii de civili şi a lăsat milioane de oameni în pragul foametei. Potrivit ONU, aproximativ 80% din populaţia de 24 de milioane de persoane a ţării ar avea nevoie de ajutoare umanitare, iar 10 milioane de persoane riscă să fie afectate de foamete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici