Raiduri la periferia Romei, după violul comis de un român

Carabinierii vor efectua, luni, raiduri la periferia Romei, în zona gării La Storta, unde Ioan Rus a înjunghiat şi violat o studentă africană şi unde locuiesc mai mulţi imigranţi români, consideraţi "cei mai periculoşi dintre străini", informează agenţia Ansa în pagina electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Raiduri la periferia Romei, după violul comis de un român

Raiduri la periferia Romei, după violul comis de un român (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţiştii italieni au nevoie de întăriri pentru a efectua mai multe raiduri în zona în care a fost atacată tânăra originară din Lesotho, inclusiv în trenurile din staţia La Storta.

Nici unul dintre românii care locuiesc în zonă nu a putut oferi informaţii privind baraca în care a locuit, până joi noapte, Ioan Rus, cetăţeanul român acuzat de viol şi tentativă de omor.

Multe dintre persoanele care locuiesc în zonă susţin că aceste controale ar trebui intensificate şi ar trebui să vizeze în primul rând trenurile. "Înainte de cercercetarea şi supravegherea zonei trebuie efectuate controale importante în trenuri, pentru că noaptea beţivii merg pe gratis fără probleme. (...) Aici nu au barăci, dar în mijlocul câmpului cu siguranţă oamenii aceştia stau în corturi" a declarat unul dintre localnici.

Atacul este lansat în primul rând împotriva noilor cetăţeni comunitari proveniţi din România. "Nu îmi place să generalizez, dar de cele mai multe ori românii sunt responsabili pentru actele de violenţă. În seara aceasta voi cere să fiu însoţită în drumul spre acasă(...) La Roma trăiesc mii de filipinezi şi chinezi dar niciodată nu am auzit să fi violat pe cineva", a declarat Caterina, o tânără în vârstă de 27 de ani, care locuieşte în apropierea gării La Storta.

Staţia feroviară La Storta se învecinează cu o zonă rezidenţială pe o parte şi cu un câmp cultivat, pe cealaltă parte. Pentru a ajunge în această mică piaţă trebuie traversată Via Cassia, un drum nu foarte frecventat dar destul de liniştit şi izolat, situat paralel cu calea ferată. În această zonă se află şi staţia de autobuz, locul unde a avut loc atacul asupra studentei de origine africană.

"În fiecare seară aici sunt beţivi care te deranjează şi care pun stăpânire pe staţie. E păcat pentru că strică reputaţia unei întregi naţiuni, inclusiv a oamenilor cinstiţi(...) Joi seară, luminile stradale erau stinse. În trecut, români beţi au încercat să spargă maşinile parcate în zonă" au precizat alţi tineri care locuiesc în apropiere de La Storta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici